Ett pusselstycke – Innehåller intagbara markiser i historiska renoveringar

Centrumområden, trädkantade stadsdelar, gamla huvudgator – varje stad definieras av byggnaderna i den. Äldre byggnader, oavsett om det är sekelskiftet eller ett efterkrigshem, har en distinkt design. När byggnaderna renoveras är avsikten att behålla dessa särpräglade egenskaper för att bevara karaktären och omfattningen av den ursprungliga stilen.

Inbyggda markiser har en viktig roll för att renovera historiska byggnader av två skäl:

O En rad gamla arkitektoniska stilar, som spanska revival, koloniala och hantverkare, införlivade markiser som en del av den yttre designen, så markiserna själva är funktionella och estetiska förlängningar av byggnaden.

O Gamla byggnader berodde på passiva sätt att styra värme, speciellt genom skuggelement som tillbakadragna markiser och träd.

Byte av markiser på äldre byggnader, även integrering av infällbara markiser där det tidigare fanns ingen, är ett enkelt, relativt billigt men ändå synligt sätt att börja förnya utseendet på en byggnad. Inbyggda markiser är särskilt fördelaktiga på grund av enkel användning och skötsel kombinerat med mycket hållbar konstruktion och möjligheten att ge sol, bländning, UV och värmebeskyttelse under vår och sommarmånader och tillåter solförstärkning på vintern och hösten.

Vad som händer i en renovering

Gator och stadsdelar är samlade som ett kollektivt inflytande. Det betyder att en av de viktigaste aspekterna för att bevara historisk integritet är rätt bevarande av byggnadens yttre utseende. Enligt inrikesdepartementet (som genom nationalparkens tjänster uppmuntrar till historisk bevarande) har de yttre områdena i en gammal byggnad (kommersiell och bostad) störst för att bevara byggnadens historiska smak. Det finns ett antal områden som speglar den arkitektoniska periodens inbyggda stil:

O Befintliga arkitektoniska detaljer, såsom utsmyckad trim

o entréer

O altor och uteplatser

o Landskaps

O Drivningar och parkeringsplatser

o Windows

O Naturlig passiv värmekontroll (utdragbara markiser och andra skuggelement)

fasadrenoverarnastockholm.se

Utvärdera var markiser tidigare installerades eller där infällbara markiser kan integreras smidigt. Till exempel kan gamla träbönder runt ett spanskhus ha ruttat bort; En utdragbar markis, som täcker samma område, är mycket lättare och billigare att installera samtidigt som den harmoniserar med den ursprungliga utformningen och utseendet på hemmet. Dessutom använde många hem av alla sorter naturliga skuggelement för att kontrollera ljus och värme. Byte av markiser med utdragbara markiser kan hjälpa till att kyla inuti utan att omedelbart installera luftkonditionering eller fläktar eller användas för att ersätta skuggan från träd som har tagits bort.

Där kontrollerande ljus eller uppvärmning är ett problem i historiska byggnader är utdragbara markiser särskilt fördelaktiga eftersom de kan motoriseras, svara automatiskt på solen genom att använda sensorer och ändra sin tonhöjd. Att kunna justera markisen förbättrar både värme och kyla effektivitet. Andra sensorer (vind, rörelse och regn) kan också användas för att skydda markisen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *