Trägolv – lätt att behålla glans och skönhet

Trägolv presenterar en golvyta som retar och nästan vågar dig glida eller flytta möbler på den. Kom ihåg våra yngre dagar när vi använder för att springa lite för att glida på trägolv och till och med glida ibland i trappstången? Tja de dagarna var roliga, vackra och är inte riktigt borta. Dock varnar jag definitivt mot trappstången. Ledig av många allergener som finns i andra golvtyper är trägolv hälsosammare för omgivningen, ganska stark, hållbar, vacker och lätt att behålla sin glans.

Först bör jag lyfta fram att det finns tre saker som kommer att förstöra dina trägolv.

Dammpartiklar i luften som kommer från oändliga källor – det har icke-kontrollerande egenskaper.

Grit-minuts granuler med sand eller något som skapar en slipande effekt när den pressas eller släpas mot en yta.

Fukt – flytande vanligtvis vattenbaserad eller blandad med smuts och andra föreningar eller element.

Indikationer på dessa tre saker ses först vid ingångar eller högtrafikområden i ditt trägolv. Undvik alltför slitna områden och repor på golvet genom att säkerställa att hjul eller möbelkustfartyg ligger under vilolägena på dina möbler. Vissa möbler kan ha hjul som underlättar rörelsen medan andra inte gör det. Du kan applicera en speciell typ av material på botten av möbelben som gör att möblerna lätt kan glida utan att skada på din trägolv.

Damm, Grit och Fukt

Damm, grit och fukt är naturens gåvor och vi måste alla hantera dem. Grit som stammar från sand eller smuts som spåras från utomhus på ytan fungerar som sandpapper på golvfinishen. Dammmider, bollar och liknande är bara pulveriserade bitar av smuts som i huvudsak verkar på samma sätt som grop över långa sträckor på dina golv. När din golvfinish blir skadad grit och damm kvar på ytan tenderar att missfärga lövträet medan det slipas in i ytan porerna med varje steg som görs på toppen av det som en hammare pounding slag efter stroke.

Fukt är definitivt en no-no när det gäller din lövträ golv. Trots att du vet att träd odlas av en viktig ingrediens i vatten, vet du också att vatten hjälper trä i att ändra sin form. Bara för sparkar, fråga dig själv den här frågan: Skulle du tvätta ner din invecklad etsad trä och antikviteter, färdig byxa, curio eller sovrumsdrag med vilken typ av vattenlösning? Ditt trägolv behöver samma typ av omsorg och uppmärksamhet för att ge många år av tröstande glans, elegans och skönhet.

Perfekt för din kropp, inte dina trägolv

Vatten är universellt, naturligt och bra för din kropps goda hälsa när du används för att bada, ha roligt, konsumeras eller kombineras med andra mineraler, föreningar eller element – även för att laga mat. Men den här fantastiska resursen kallas ibland fukt inte minst Frisk för dina trägolv. Vatten och fukt blir svåra med att mingla efter fräsning och designa träd i ett trägolv. Det är så här – när ditt trägolv blir vått, finns det inget sätt att veta om det kommer att krulla, böja ner, krympa eller expandera när det torkar igen.

Otvivelaktigt hardu sett trägolv där det verkar som kanterna eller sömmarna på brädorna sammanfogas med varandra, eller bredden på ett bräda skapar en båge som uppåtbåg i mitten. Det här är tecken på fuktskador på ett trägolv. Till exempel har det ens varit fall där fuktskador orsakade golvbrädor att böja ihop för att höja en full längd soffa ungefär tre fot i luften. Det var bara från krullseffekten och styrkan på vatten på trägolvskivor. Så, torka eventuellt spill för att hålla fukt och vätskor borta från dina trägolv.

Möbler Coasters

Du kan välja möbler kustfartyg från en mängd olika stilar högst någon hårdvara, hem förbättring eller hus ware butik. Stilar och tekniker sträcker sig från specialmaterial som är cirkulära, ovala och rektangulära eller kvadratiska som skalar och klibbar till släta ytor med specialmaterial som är fästa på metallramar som kan användas i din trägolvs yta genom att hamra dem i benens botten av möbel. Ett alternativ skulle vara att göra möbler underlägg för dina trägolv och trägolv “vård. Underlägg kan också användas för att skydda toppar av trämöbler mot cirklar som bildas av glasögon eller koppar innehållande vätskor.

bra golvläggare stockholm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *