Polerade Betonggolv

Polerat betonggolv blir snabbt det mest populära, enkla underhållsgolvmaterialet för både kommersiella och bostadsfastigheter. En del av anledningen till detta beror på de många senaste framsteg som gjorts inom området betongpoleringsteknik och utrustning. Under de senaste åren har entreprenörer slipat fler golv än någonsin tidigare. Den kan formas till både nya och gamla, glansiga ytor, och de behöver aldrig vaxas eller ombeläggas igen.

golvlggningistockholm

När du också är en faktor i överlägsen prestanda och hållbarhet hos poleradbetong är det lätt att se varför så många kontor, lager och detaljhandelar nu väljer polerade golv. De är ett bra, överkomligt alternativ till vanliga plattor, linoleum, belagda betong-, granit- eller marmorgolv. Polerade golv blir till och med blivande populära hemma, där husägare börjar se överklagandet av dessa estetiskt tilltalande, jämnt golv som även kan färgas så att utseendet på polerad sten replikeras.

När du överväger de totala kostnaderna för att hålla golvet rent och smidigt, är polerade golv den bästa lösningen att hitta. Så länge du väljer rätt entreprenör, är det också möjligt att göra ett vanligt tråkigt, grått golv till något som mer liknar ett konstverk. Förutom dessa fördelar och den tidigare nämnda hållbarheten hos polerade golv ingår andra plussar att de är ett extremt lågt underhålls golv och de erbjuder också ökad reflektivitet, vilket gör dem till ett bra val för nästan alla applikationer. En annan av de bästa sakerna om polerade golv är att de faktiskt blir allt svårare över tiden. Om du polerar golvet efter rengöring och använder något som kallas en betongförtätare, blir ytan faktiskt tätare och det kommer att ha mycket högre motstånd mot fläckar och spill. En annan fördel med detta är att det inte finns något behov av att någon annan beläggning eller försegling appliceras, vilket ofta är fallet med många andra typer av golv. När du har installerat dina polerade golv behöver du inte byta ut det igen under många år.

Material som matta, keramik, lövträ och vinyl har i åratal varit det vanligaste valet av golv för bostadshus. Det har bara varit de senaste åren att möjligheten att polerade golv har blivit livskraftigt och populärt i hemmet. Polerade golv är mycket billigare än någonsin tidigare och de erbjuder husägare chansen att ha ett unikt vackert, lättskött golv som kan matcha alla utom de bästa våningarna i ett hotell eller bra kontorsbyggnad. Faktum är att de är en bra lösning för alla inställningar där hållbarhet, låga kostnader och enklare rengöring är nummer 1 prioritet. Förutom detta är moderna polerade golv tillgängliga i en mängd olika alternativ som alla erbjuder en distinkt stil och skönhet, något som passar allas hem och smak.

Två av de mest populära alternativen för polerade golv är betongslipning och färgning. Metoden “Slipbetong” ger en mycket underbar finish. Detta är en teknik som används för att lägga till olika mönster och mönster till ett befintligt betonggolv. Polerade golv entreprenörer kommer ofta att använda denna metod för att bland annat lägga till snygga linjer till uteplatser och pooldäck. Betongslipning kan också göras i ditt hem, för att lägga till några nya intressanta mönster till de polerade golv i ditt hus. Ibland kallad cementslipning kan denna teknik till och med användas för att förvandla befintliga polerade golv till ett golv som har ett kakelgolv. Den enda verkliga skillnaden mellan slipade golv och vanliga polerade betonggolv är att det slipade golvet blir mjukare, skenigare, glidbeständigt och kräver mycket mindre underhåll.

Betongfärgning är ett unikt sätt att förbättra skönheten i alla polerade betonggolv. Denna metod lägger till färg och ibland även mönster och mönster till en befintlig betongyta. Betongfärgning fungerar genom att skrubba sura fläckar i den befintliga polerade betongen, innan den får torka ut. Slutresultatet av förfarandet är att den polerade betongen förvandlas till en vackert färgstark, slät yta. Det finns också dussintals olika färger att välja mellan, så det är möjligt att hitta något som matchar stilen och inredningen i nästan alla slags rum. Teknik för färgning av polerad betong kan vara enkel eller komplex, beroende på vilken typ av applikation som väljs. Oavsett detta är det dock alltid viktigt att en professionell polerad betongspecialist anlitas för att utföra arbetet. Den största fördelen med att färglägga polerad betong är att fläckarna naturligt reagerar med de olika variationerna i golvets finish, vilket innebär att skönheten är verkligen unik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *